Deaktiverad domän

När webbplatser ger intäkter är det mycket otrevligt när de slutar fungera. I onsdags deaktiverades ett av mina domännamn. Det ledde till inkomstbortfall.

Värst av allt är att det tog lång tid för mig att upptäcka det hela.

Till att börja med brukar IIS (också känd som “Stiftelsen för Internetinfrastruktur” eller helt enkelt “.SE”) skicka e-post och förvarna om deaktivering. Sådan e-post har jag mottagit för ett par andra domäner – domäner som jag inte sett något vits med att förnya, men som jag ändå inte orkat avregistrera. I det här fallet har jag inte fått någon sådan förvarning.

Visst, jag hade fått en påminnelse men lyckades få för mig att jag betalat den. Det är ändå en av mina viktigare domäner det handlar om.

I vanliga fall brukar jag titta igenom besöksstatistiken dagligen. På torsdagen noterade jag att antalet besökare var mycket lågt, men det var ändå inte otroligt lågt. Hade jag kontrollerat på fredagen hade jag noterat att det bara var två besökare under torsdagen. Men det var först sent på lördagen jag kikade på statistiken och upptäckte att antalet besökare var noll på fredagen.

Besöksstatistik under perioden

Totalt blev det fyra dagar helt utan besökare och intäkter, vilket inte var roligt alls.

När jag kontaktade IIS och bad dem reaktivera domänen ville de först inte göra det. När jag mailade igen och undrade varför, bekräftade att det var betalt samt slutligen bönade och bad på mina bara knän gick de med på att reaktivera domänen. På måndag eftermiddag började de första besökarna droppa in. Däremot kommer det att dröja innan besöksantalet är tillbaka till det normala.

Värst av allt är att jag tappat topp-tio-positionen på Google för det viktigaste sökordet: mobiltelefoner. Förhoppningsvis repareras skadan inom några dagar när Google upptäckt att sidan är aktiv igen.


Andra bloggar om , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *