Eget sidhuvd

Här kommer en artikelserie om bloggverktyget WordPress och hur du modiferar standardtemat “default” för att ge din blogg ett utseende som är unikt för din blogg.

Delar av artikelserien går att använda för att modifiera andra teman också; men eftersom teman kan byggas upp fritt är det inte säkert att de korrigeringar som görs för temat default fungerar för anda teman.

I skrivande stund används WordPress 2.6 som är senaste version.

Bilden för sidhuvudet dominerar utseendet på bloggen och därför kommer denna första del att förklara hur du byter ut bilden.

Börja med att ladda ner sidhuvudsbilden till din egen dator. Sidhuvudsbilden heter kubrickheader.jpg och finns i wp-content/themes/default/images/.

Du kan nu redigera filen kubrickheader.jpg med ett bildhanteringsprogram. Det går att göra i exempelvis Paint som medföljer Windows. När du är klar kan du ladda upp bilden igen. Skriv över filen som redan finns på servern.

Därefter måste du logga in i kontrollpanelen för din blogg. Klicka på “Design” följt av “Header Image and Color”. Klicka sedan “Advanced” och därefter “Select default colors”. Slutligen klickar du på knappen “Update Header”.

Nu ska ditt nya sidhuvud visas på din blogg.

Uppdatering: IDG har tagit fram en guide till att bygga eget tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *