Midsommar

Jag, Maria, Yrla och Molly firade midsommar i Dalarna hos mina föräldrar. Det var en regnigare tillställning än vanligt.

Färden började på torsdag kväll. Stockholmstrafiken var faktiskt inte så farlig. Köerna började innan Södertälje, men gamla vägen rullade på. Efter att lite pannkakor och upplockning av Maria och Molly fortsatte färden västerut på E20. Det flöt på bra tills vi var i höjd med Kungsör ungefär.

Strax efter Kungsör går en gammal kalklinbana över E20 och där var det tvärstopp. Vi tog det lilla lugna i 20 minuter och kom på sin höjd någon kilometer framåt innan vi vände och åkte över Kungsör, Köping, Skinnskatteberg och Kopparberg istället.

Vi anlände framåt 22:30 – en aning senare än vi tänkt oss. Båda barnen sov och bars upp till sina sängar. Det var väldigt behändigt.  Mindre behändigt var det en kvart senare när vi kopplade av med en kopp te i köket och Yrla började gallskrika från övervåningen.

Jag rusade upp för trappan och hittade en skrikande Yrla i sin säng med två stora hundar över henne. Ingen hade tänkt på att sätta för något för trappan och hundarna hade gått upp för att hälsa. Att bli väckt av en fullvuxen och en nästan fullvuxen leonberger som klampar runt i sängen kan inte vara någon speciellt rolig upplevelse.

Dagen efter var vi förbi midsommarfirandet vid folkets hus i Hörks Hage en sväng. Barnen ville inte dansa. Regnet öste ner, men de fiskade i fiskdammen innan vi fortsatte till farmor och farfars husvagn för lite midsommartårta.

Andra bloggar om: , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *