När man inte tänkt klart

Stackars Jimmie på Loopia. Det kan inte vara lätt att brottas med de e-postproblem som det gnälls om överallt.

Dan skickade en spark i röven i form av ett USB-minne format som en sko.

Jonathan, före detta kontorschef på Loopia, gjorde ett nytt publicitetsutspel för Bineros räkning.

Med ett eget webbhotell kanske man inte borde kritisera konkurrenterna; men med en hög tillgänglighet och stabil drift får jag ändå anse att jag har lite mer rätt än Binero som verkar ha dagliga problem. Jag har faktiskt registrerat några domäner där och använder DNS-tjänsten som är gratis. Men idag var det störningar på administrationen där.

Jag har också tidigare läst om mailproblem hos Binero, exempelvis avbrott i SMTP-tjänsten, så det känns lite som att Jonathan kastar sten i glashus även om Binero inte riktigt har haft störningar i den omfattnig som Loopia nu har.

Jag har åtminstone inte ringt IDG och gnällt om det.

Nåja. Jimmie, kontorschef på Loopia, har visst lite svårt att tänka klart eller så tänkte han inte riktigt klart (färdigt) när han pratade med IDG för att bemöta Jonathans kritik.

Loopia har alltså stora störningar i sin e-posttjänst:

– Mejlen köas inte utan studsar tillbaka. Det ser vi i våra e-postloggar. Loopia försöker mörka det, säger Jonathan Sulo till IDG.

Jimmie säger till Computer Sweden att han efterlyser information om specifika fall där detta hänt. Journalisten påpekar då att det inte går att nå Loopia per telefon och undrar hur detta ska meddelas.

– Vår telefonväxel är överbelastad, så jag rekommenderar att de använder e-post, säger då Jimmie till Computer Sweden.

Min stilla fundering lyder: om problemet är att e-postservern inte tar emot e-post, hur ska man då kunna skicka e-post för att meddela det?

Dans företagspaket kanske inte var en sådan dum idé trots allt…

3 thoughts on “När man inte tänkt klart

  1. Jonathan

    Nej du Jonny, jag ringde inte IDG och gnällde om Loopias e-postproblem. Det enda jag har kommenterat, vilket även framgår tydligt i vår blogg, är den bristande/felaktiga information som Loopia har gått ut med.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *