Söndagspicknick

Idag blåser det och är kallt men igår var det riktigt varmt och skönt. Det var läge att hitta på något och efter lite funderande beslutade vi oss för en picknick.

Jag inhandlade saft (den hade tagit slut), tunnbröd, en burk kyckling- och baconröra och en burk tonfiskröra. In med barnen i bilen och planlöst iväg.

Efter försök att hitta något fint lite ställe vid Tullingestrand där det visserligen fanns många fina ställen, men alla synnerligen privata och i princip utan parkeringsplatser, åkte vi vidare och vidare och vidare. Plötsligt var vi inne i stan och en park inne i stan kanske inte riktigt motsvarar lördagens badstrand, men den fick duga.

Vi hamnade i Vasaparken. Trots att det var mer runt 25 grader varmt ute gnällde Mathilda på att det var för kallt att sitta i skuggan.

Roligast av allt var att när barnen ätit sina smörgåsar ville de leka. Vips hade tre vilda ungar sprungit åt varsitt håll och försvunnit utom synhåll. Fullt av folk. Först hittade jag Molly som precis skulle åka ner för en brant backe på en sparkcykel. Efter lite letande hittade jag Yrla på en studsmatta, men var var Mathilda?

Jag försökte ringa Maria för att få lite assistans och försöka samla ihop barnen. UPPTAGET.

Efter lite letande och jagande var jag på väg tillbaka mot picknickfilten med två barn och mötte Maria med Mathilda. Truppen samlad – iväg mot gungorna.

Med gemesamma ansträngningar lyckades jag och Maria att hålla barnen inom samma område medan de lekte. Vi avslutade med glass, varefter Ellinor faktiskt dök upp och tillbringade någon timme med Yrla medan jag åkte hem med Maria och hennes barn. Vi grillade lite korv med hennes föräldrar innan vi skildes åt.

Andra bloggar om , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *