1984 närmar sig med stormsteg

De borgerliga partierna har länge förespråkat individens rätt framför massans och använt ord som frihet och integitet. Samtidigt tar vi nu stormsteg mot åsikstregistrerande och tankepoliser i stil med Orwells 1984. Ledande bogerliga partier verkar ha en agenda som leder oss till ett samhälle värre än Sovjetunionen och 1984.

FRA-lagen är upprörande. Den är ett stort hot mot den personliga integriteten. Den hotar den grundlagsskyddade yttrandefriheten och postlagen har satts ur spel.

Om jag skriver ett brev på min dator kan jag skicka det till utlandet på två sätt. Om jag skriver ut det och lägger det i ett kuvert tar det lite längre tid innan det kommer fram, men FRA får inte läsa mitt brev. Om jag istället skickar det med e-post har reglerna slutat gälla och gubbarna på FRA kan sitta och läsa mitt privata elektroniska brev. Även om nationell e-post inte ska omfattas är det väldigt svårt att veta om e-posten passerar utländska servrar och fångas upp av FRA på vägen mellan två mottagare inom landet.

Värst av allt är den censur som såväl de “nya” Moderaterna och Centerpartiet nu försöker införa. Radio Stockholm rapporterade i torsdags hur moderaternas pressekreterare försökt förmå det moderata ungdomsförbundet att stoppa en protestaktion.  Idag läser jag i DN hur centerns kommunikationschef försökt använda påtryckningsmedel mot en bloggande journalist.

På bara en vecka har vårt samhälle med stormsteg närmat sig 1984 och plötsligt känns ovårdade, långhåriga skogsmullar och rabiata vänsterpartister inte lika illa som tidigare.

Det är dags att säga ifrån och jag hoppas kunna presentera ett av sätt inom kort.

Benjamin Franklin insåg för länge sedan det våra svenska folkvalda politiker uppenbarligen inte har en aning om: “Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both”.

Andra bloggar om: , , , , , , , , .

Artiklar:
FRA vill komma åt kablar som har kontakt med utlandet
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=795731
Anställda på FRA uthängda på nätet
IT-företag undviker Sverige
Nej-sägare drunknar i blommor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *