Direktlänkar

I börsnoterade GetUpdated finns så vitt jag ser det bara ett bolag av värde: Affiliator.

I övrigt finns Crystone som inte verkar gå att sälja – åtminstone inte för de belopp som konceren själv värderat bolaget till. Därför ska nu vice VD Kaneteg köpa tillbaka sitt eget bolag och avgå som vice vd. Detta förutsätter att ingen annan vill ha “Sveriges enda börsnoterade webbhotell”.

Jag tyckte visserligen mer om Affiliator innan de sålde sin själv till djävulen (läs GetUpdated). Nåväl, Affiliator fungerar i klass med TradeDoubler men har ett enklare gränssnitt på gott och ont. Viss funktionalitet saknar jag, men på det stora hela är det trevligare att använda sig av  Affiliator.

Däremot verkar det inte riktigt finnas någon med affärstänk som kan hjälpa kunderna och förklara tekniken. Jag och en kollega i branschen har många gånger förbannat ett par så kallade program på Affiliator för att de saknar möjligheten att direktlänka. Det har inneburit att en massa energi har lagts ner på att marknadsföra en produkt för att skicka besökaren vidare till en sida där produkten förvisso finns, men där besökaren måste leta upp produkten på nytt. Många orkar inte eller misslyckas och köper inget.  Det blir en dålig affär för såväl Affiliator, annonsören och publicisten.

Min kollega hade tidigare kontaktat Affiliator angående parfymprogrammet och efterfrågat direktlänkar. Svaret från Affiliator var att annonsören inte önskade detta. Efter att ha irriterat mig på saken i kanske en vecka skickade jag ett mail till parfymförsäljaren och påtalade att jag tyckte det var dumt att inte tillåta direktlänkning. Det visar sig då att annonsören inte visste att det gick att göra så.  Efter mitt mail går det nu bra att direktlänka och jag räknar med att öka andelen avslut på de besökare jag skickat.

Jag tillbringade därför ett par timmar igår med att bygga vidare på min lilla webbplats om parfym.

När jag orkar kanske jag ska ge mig på de som säljer tidningar via Affiliator också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *