Facebook suger

Jag har varit aktiv motståndare i många år nu, men för någon dag sedan registrerade jag mig på Facebook och inser att det finns mycket kvar att önska vad gäller användargränssnitt.

Om det inte redan framgått är jag en minst sagt van internetanvändare. Jag har jobbat med internet i olika former sedan mitten av 90-talet. Jag är bra på att hitta den funktionalitet jag eftersöker om den finns, men Facebook krånglar till mycket.

Det är svårt att hitta personer med vanliga namn och avgöra vem som är rätt. Att slippa få mail om varenda liten händelse (det kommer flera i timmen) har jag inte heller lyckats stänga av.

Värst av allt är att en bugg i funktionerna för att hitta vänner innebär att jag i stort sett är bannad i två dygn. Det som hände var att jag valde att importera kontakter från Msn Messenger (Windows Live Messenger). Jag valde noga ut mellan 20 och 30 personer, men Facebook skickade på eget bevåg en vänförfrågan till 132 personer. Det har gått iväg inbjudningar till blockerade och spärrade msn-konton. Det har gått iväg inbjudningar till de som stavat fel på adresser och lagt till mig på MSN. Totalt har Facebook å mina vägnar bjudit in cirka 100 personer som jag antingen inte vet vilka de är eller faktiskt inte vill ha någon kontakt med.

Roligast av allt är att detta resulterat i att många av mina vänner fått mail om en vänförfrågan som Facebook sedan raderat. Slutsatsen är att Facebook suger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *