Fixat med WordPress

För, vid det här laget, ganska många år sedan slängde jag upp webbplatser baserade på WordPress. Många av dem har gått igenom väldigt mycket. De har inte uppdaterats i tid och råkat ut för elaka attacker som de haft svårt att motstå och så där.

Den första anledningen till min försummelse är att det faktiskt kan vara krångligt att uppgradera wordpress under vissa omständigheter. Omständigheter som att många webbplatser delade på samma mySqldatabas med många tabeller och rätt mycket data. Databasstorlekar på 750 MB får väl ändå anses stort för ett antal wordpressbaserade webbplatser. Utvecklarna bakom WordPress ansåg sannolikt att användarna borde hänga med. Därför slutade man stöda äldre versioner av mySql för något år sedan. Problemet var att det inte gick att föra över databaserna rätt av på ett enkelt sätt. Lösningen blev till slut det fina programmet SQLFront som automatiskt anpassade syntaxen mellan versionerna så att en migration var genomförbar utan alltför mycket handpåläggning.

Sen kan man ju säga att jag haft en del annat för mig. I princip alla webbplatser är äldre än åtminstone tre av mina fyra barn. Barn tar tid och det finns många som anser att barn bör prioriteras framför webbplatser. Kanske är det bara så att jag har lite väl många bollar i luften ibland.

Ett annat litet projekt är att starta upp webbhotellet Axeno. Det har varit på gång ett tag det också. För stunden är det mest hem åt två vänners webbsatsningar, den här bloggen och nu också några fler gamla wordpressbloggar. Dagens projekt har alltså varit att flytta ekonominyheter24.se och webbhotellsguide.se till ett nytt hem där de förhoppningsvis ska må bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *