Ikea kundservice

Måndagen tillbringade jag några timmar på Ikea. Jag hatade Ikea och svor över att produkten jag ville ha var slut. Den skulle komma in igen med ett nytt och “bättre” pris (200 kr dyrare). Det här händer alltför ofta.

Jag surade över några köttbullar och lite potatis för 16 kr och en efterrätt. Därefter bet jag i det sura äpplet och tänkte om.

Hittade en produkt som faktiskt kommer fungera rätt bra. Stod i kö till kassan och förbannade Ikea för att företagskorten inte har någon kod och att jag därför behöver personlig service vid självbetjäningskassan.

Skulle avsluta monteringen igår men det fattades en skruv och två andra små saker. Det är monterat och fungerar ändå.

Det som är bra med Ikea är däremot kundservicen över internet och telefon. För några år sedan hade Conny Westh en arbetsplats på mitt kontor. Ironiskt nog brakade hans kontorstol bokstavligen i bitar när jag satt i den. Det blir lite internt här men eftersom Conny är en aning kraftigare borde stolen brakat när han satt i den. Ikea skickade i alla fall en ny stol utan extra kostnad. Den har så vitt jag vet ännu inte gått sönder.

För att återgå till mitt senaste inköp kan jag berätta att jag mailade Ikea igår kväll. Det dröjde visserligen till eftermiddagen idag innan de svarade, men de har skickat de saknade skruvarna till mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *